28 October, 2008

After All Had Been Said And Done

Alhamdulillah semuanya dah selamat dilaksanakan. Penatnya jangan ditanya, yang amat!! tapi gembira dan syukur dapat merasai pengalaman yg mcm tu. Again, i can list 1001 things that didn't went as we planned before, asalkan semuanya selesai dengan sesempurna mungkin pada pandangan mata kami dan semua yg terlibat pun dah sangat2 disyukuri.

Walaupun i mula cuti a week earlier still rasa sangat2 tak sempat buat preparation. Last few days before the hari majlis, i was struggling with the bunga telur huh. Friday nite sepatutnya i berinai tp sampai petang baru bunga telur i siap huhu. So plan nak berinai lepas magrib tu jadik angan2 je la sbb kena pulun untuk hantaran plak (sesapa yg nak kawin, pleeeaaaseee beli siap je ataupun kalau nak yg special skit, tempah okk. Jangan buat gila mcm i sbb mmg awal tu rasa kita sempat nak buat tapiiiiiiii satu dua mmg la seronok tengok hasilnya, kalau dah masuk 70, 80 rasa jari pun kembang semacam) Hantaran siap pun dah almost midnite, so lepas tu baru berinai. Pukul 1 lebih mata i dah tak boleh bukak tp tahan gak takut inai comot huhu seksa nih..Lebih kurang pkl 2.30 i buka inai, terus baring kat hall sbb bilik pengantin dah siap so malas nak kacau2 nnt buruk jadinya..

I baru je mula tak sedarkan diri, bapak sedaraku yg jd tukang masak hari tu dah mai umah nak masak. Masa tu pkl 3.00 PAGI okkk!!!! Mcm mana kita nak tido kalau dah org dok masak kat luar umah dgn bunyi periuk belanga bagai adoiii..Moral: Amik caterer!!

Walaupun dgn kepala weng tak cukup tido tp Alhamdulillah semuanya ok hari majlis tu. Adalah kekurangan here & there tp ok la :-)

The next day, Ahad, blom habis penat majlis umah i dah kena siap2 ke majlis belah hubby plak (chewahh hubby youuu..nyampah haha) Luckily majlis Soulmate simple je so dgn i yg dah demam batuk bagai kira ok la :-) Pkl 5 dah balik umah boleh rest hehe. MIL i sgt baik sampai i naik segan plak, semua pun dia nak buat. Sampai masa i tengah sembang dgn sedara2 dia buatkan air untuk i suruh minum something hot utk legakan tekak katanya..Untuk tak i hehehe

Lepas dua2 majlis dah selesai rasa lega sangat222222222..Penat weh preparation utk wedding nih. Sapa2 yg nak kawen sila bersedia secara mental dan fizikal k hahaha dan kewangan jugak. Masa dah dekat2 tu jugak la tetiba yg ni tak cukup, yg tu kena beli, yg nun salah colour, duit semua tu bukan ckp dgn air liur je tuh.

Gambar tak siap lagi nnt i update more k.

Daa

2 comments:

Tulip said...

Selamat Pengantin Baru..
ohh rupanya awak pernah dpt offer jd lecturer KUKUM yer..contact la balik jbtn pendaftar,manatau ada rezki..in which field u r?

btw, KUKUM dh jd UniMAP yerr..:D

Mawar said...

Thanks :-)
Pernah la dulu dapat offer sbb ada senior & lecturer masa kat UM yg keje situ. Form semua dah isi cuma at the same time dapat offer PTD gak sbb tu yg tetiba stuck kat sini. I buat Biomedical Engineering dulu.

Nice knowing u. Slalu gak baca blog u :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails