02 August, 2010

Mama Cuti Panjang Bila Azfar Kena Chicken Pox

Hampir seminggu saya bercuti bila Azfar kena chicken pox. Mula2 keluar satu je bintik ada air kat leher dia, puas saya pikir apa yang saya bagi dia makan sampai kena alergi. Sehari lepas tu naik kat tangan & kaki skit. Terus bawak ke klinik. Paed yg slalu kami jumpa tu tak duty so jumpa doc lain. Boleh dia kata Azfar kena HMD? Sehari lepas tu, lagi banyak naik kat badan dia, kami ke klinik (lagi) dan paed ckp chicken pox.


Tapi, Azfar ok ja tak la cranky sangat, tak nampak mcm dia gatal ke apa, relax ja dia main. Cuma kesian tengok bintik2 tu penuh badan.





Cuti lama, saya jadi bosan kat umah, so saya buli anak bertuah saya tu. Kesian dia dah jadi macam makcik2 pun ada. Soulmate kata, jangan la jadikan anak kita perempuan ;-)


Dan sbb saya bosan kat umah jugak + ada barang skit nak beli, kami ke IKEA weekend lepas walaupun Azfar penuh berbintik2 mcm tu. Org lain tengok Azfar mesti toleh 2 3 kali ataupun tengok lama2. Ada la beberapa org ja yang berani tanya; ruam ke chicken pox ni?


Kamu tetap hensem di hati mama..hik! ^_^


4 comments:

::Ida:: said...

oloh kesian azfar..
hopefully cepat heal.. minus all the scars.. habis muka hensem diaa ;)

so doc ade bagi ubat ape?
ade cream sapu? sooner or later hariz pon akan kena jugak kan.. huhuhu

Mawar said...

Hopefully scars dia boleh hilang before raya ;-)

Doc bagi antiviral + cream sapu. Ada jugak ubat demam + alahan.

Tulip said...

alahai ciannya azfar......tak pa,nanti comel balik..eh demam2 pun comel jugak tau ;)

my baby pun kena jugak chicken pox lastweek. habis haru biru. sebab dia tak selesa kot...tp alhamsdlilah skrg dh sembuh..

ok tgcare!

Mawar said...

Hai tulip..

Eh sama plak, dah la lahir pun selang 3 hari ja kan..azfar pun dah nak ok

*smooches to aisya zara ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails