11 February, 2011

Anak Kecil, Baju Melayu dan Playground


Setiap hari lepas ambik Azfar dari school dia, turun kereta dia mesti nak tengok2 kejap longkang depan umah lepas tu lari2 anak nak ke playground depan umah. Memang, anak kecil dan playground susah nak dipisahkan.

Gambar di bawah diambik pada hari Jumaat ye bukan hari raya ;-)

School Azfar mmg galakkan semua student kat situ pakai baju melayu/baju kurung pada hari Jumaat. Sebelum ni tak pernah pun saya layan, tapi kebelakangan ni rasa bagus juga macam tu. Sekurang2nya boleh pakai jugak baju melayu Azfar. Nak mengharap raya pun, setahun 2 kali je. Lgpun budak2, tahun depan dah kena beli baru sbb dah makin besar. Membazir pulak baju raya tahun ni kan.




Longkang yang mesti dia jengah tiap kali turun kereta (Gaya gitu maksudnya dia cuba bagitau saya takde air dalam tu).




Lepas tu apalagi, jom kita ke playground. Selalu yang jadi mangsa, baba dia la. Saya jarang ikut, biasa la nak prepare dinner Azfar lagi kan. Dinner mak pak dia, makan apa yg ada je la ;-)


2 comments:

NURUL said...

comelnya anak bujang kamu mawar

Mawar said...

Thank you nurul. Budak2 mmg semua comel! kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails