22 April, 2011

Kalau Positive Risau; Kalau Negative Kecewa

I missed my period for few months already. Mmg read few months ye bukan typo error. My last one was in January. Tapi saya buat rilek je malas nak test, sebabnya kami amalkan famili planning katanya kan. So peratus nak pregnant adalah sangat tipis. Ada, saya tak nafikan cuma adalah sangat tipis.

Tapi, sebab risau Azfar suka sangat menjatuhkan badan dia atas perut saya (mana la tau rezeki Allah nak bagi kan), saya nekad beli juga pregnancy test kit tengahari tadi. Sampai je di ofis, belum sempat letak handbag dalam bilik terus saya singgah ke washroom, ofcos la bersama-sama test kit yang baru saya beli tu :-)

Memang tak menyabar sungguh. Saya rasa gelisah nak menunggu line keluar. Takut kalau double line. Bukan saya tak bersyukur, cuma sungguh saya belum bersedia sepenuhnya. Seorang anak untuk dibesarkan bukan perkara kecik yang boleh asal ada je, terima. Pada saya, perlu perancangan teliti, perlu rancang segalanya. Dari keadaan kewangan, fizikal dan mental saya sendiri sehingga la ke Azfar. Semua orang dalam keluarga saya perlu betul-betul bersedia untuk menerima keadaan keluarga yang akan totally berubah. Hmmm seminit yang mendebarkan.

Lepas seminit berlalu, cuma satu line yang appear. Saya patut rasa lega. Tapiiiiiiiiii yang peliknya, terdetik juga rasa kecewa dalam hati. Seolah-olah hati saya kata, alahhhhh kenapa satu line je?

Soal hati memang pelik.

*Moral of the story: saya kena buat appointment dgn O&G tanyakan hal 'kawan baik' yang tak datang menjenguk ni :-)

3 comments:

baini said...

samalah kita mawar, hari tu period aku seminggu je lewat,tapi dah berdebar-debar takut pregnant lagi..bila dah period , timbul pulak rasa frust,heh..

Mawar said...

tu la baini, pelik la boleh frust. Mula2 takut heh. Ko dah balik sini kan? senyap je skrg, facebook pun dah jarang update

Dayu said...

kita pun dah lama tak period
sepanjang leps bersalin abru 2kali period
tp sebab kononnya mmg family planning
buat tak tahu je
lagipun cha susu badan lagi kan
tp sbab dah campur2
risau gak.. tp tetap biarkan je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails