08 July, 2011

Floria 2011, Roses Are Forever


Roses Are Forever!

Floria Putrajaya kembali lagi tahun 2011 ni. Suka benar saya dengan tema yang dipilih penganjur tahun ini.






image:Google


Walaupun saya bukanlah penggemar tegar bunga mawar/ros ni (nak jugak ada nama dia tu ^_^), tapi Floria 2011 ni memang saya tunggu. Tahun lepas tak berpeluang nak pergi mengenangkan Azfar yang masih kecil. Rasa kesian pada dia nak bersesak di tengah panas. Dia bukan baby yang biasa, dia memang susah nak tolerate persekitaran yang terlalu panas. Bukan lah kerana dia putera lilin, tapi ada la masalah dengan kesihatannya yang parents dia ni risaukan.


Tahun ni, anak kecil saya dah boleh berlari dan dah agak boleh tolerate dengan cuaca panas, jadi saya simpan hasrat nak bawa dia menikmati keindahan flora dan fauna :-) Dalam masa yang sama, saya nak mencari bunga-bungaan yang sesuai untuk rumah kami juga. Tidaklah sehingga nak beli roses. Orkid pun ok jugak kan. Saya suka sebab bunganya bertahan lebih lama. 'Tangan panas' macam saya ni kena cari bunga-bunga yang lasak sikit. Daripada memilih bunga ros, saya rasa lebih baik saya beli pokok puding, takpun money plant. Confirm hidup lebih lama.



Jom semua kita ke Floria 2011. Jauh lebih bermanfaat dari berdemonstrasi bagai kan ooopppsss..




See ya!










4 comments:

wardah @ fie shah said...

oopsss saya sokong!

Mawar said...

Jom!

Ke Floria ye bukan itu B**S*H

^_^

Mama Qiestina said...

jommmmmmmmmmm!

esok kalau terjupe, say haii yee.bole temukan si sept bby kita tuu :)

Mawar said...

kami pegi sabtu lepas tp dah petang, cari gak kot2 nampak famili qies yg glemer ni tp tak jumpa pun. Maybe next time :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails