04 September, 2012

Property Investment = Second House


Sejak cari, beli dan diami rumah kami sekarang, memang cerita tentang property investment dah lama kami suami isteri bualkan. Cuma setiap kali juga, topik tu sekadar jadi perbincangan gitu-gitu je. Sorang nak beli kat kampung, sorang nak Klang Valley, sorang nak landed house sorang nak rumah atas kayangan.

Cuma baru-baru ni dapat nasihat percuma dari big boss tentang savings, investment dan future planning & expenditure, terus semangat nak beli second house datang balik. Walaupun both of us are government servant, yang paling-paling kurang akan ada pencen tapi masa depan adalah hak Allah which kita tak tahu apa yang akan jadi. Dengan keadaan sekarang pun, sudah sangat terasa dengan kenaikan harga minyaknya, harga barangnya, harga perkhidmatan lagi et cetera et cetera, apa lagi masa depan.

Finally, lepas perbincangan, pengiraan dan nasihat mak ayah both sides, we settled with this one. Our second house, insyaAllah.






2 comments:

luvly_heart said...

ni kat mana mawar? harga berapa ek? lawa gak design dia.. :)

ce share nasihat2 yg big bosses bg pasal investment tu, nak tahu gak ni...

sy ada satu apartment sendiri (skrg sewakan) and satu lagi rumah double storey (joint gomen loan dgn husband)....tp skrg tgh takde motivasi nak simpan apartment tu, ikutkan hati mcm nak jual je, haha... tu yg nak tahu gak tu apa nasihat2 pasal investment rumah ni... at least, manalah tahu insaf ke and belajar menyayangi rumah sendiri ke... hehe :))

-dilla sidang C-

luke said...

Beli tanah pun ok juga, banyak projek boleh dibuat. nice blog.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails