28 December, 2012

Saya Rindukan Kamu

Dah lama terasa nak menulis sesuatu di blog ni tapi asyik tertangguh, lama-lama saya jadi tak tahu apa yang nak ditulis lagi dah.

Cuma lately saya rasa terlalu banyak perkara negatif dalam perasaan mahupun tindakan saya. Mostly work related issues..Kehidupan peribadi dan keluarga seperti seadanya sahaja. Masih bahagia dikelilingi orang-orang yang saya sayang.

Saya cuba bina perasaan positif hampir setiap hari, tapi jumaat juga hari yang saya paling nantikan setiap minggu. Sebab bila jumaat datang, saya tahu weekend juga akan datang bersama. Kadang-kadang saya rasa sedih dan kecewa dengan diri sendiri bila berkaitan hal kerja. Saya mahu beri yang terbaik, saya mahu jadi yang terbaik tapi suasana di ofis saya sudah jauh berbeza. Sangat berbeza..Saya rindu colleague yang dulu. Saya rindu suasana bekerja yang dulu. Saya rindu cerita-cerita dulu. Saya rindu gosip-gosip dulu.

Sekarang suasananya tegang, masing-masing muka plastik! Saya rasa sangat terbeban, biar mental mahupun fizikal. Tak tahu sampai bila boleh bertahan.

Saya rindu kerja dengan cikzah, ziehan, pn. phan juga en.azhar. Rindu juga kak wid, ida, chris..

Yeayy hari ni jumaat!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails