14 November, 2008

First Time nih..

Saya sangat tak biasa buat semua benda mcm ni tapi...

Tulip wrote: bule la kita tau jgk ttg diri korang kan... -sbb tu i buat jugak

Name: Mawar
Sisters: I'm the only daughter..yehahhh (Nurul adopted selepas saya berusia 25 tahun k..)
Brothers: 2, Jon & Faiz
Shoe size: 6
Height: 160cm (Soulmate 184cm, pendekkah saya? atau Soulmate yg mmg tinggi huhu)



Where do you live: Currently in Putrajaya
Have you ever been on a plane: Yes
Swam in the ocean: Pernah..(eh jap, saya tau swimming ke? hehe)
Fallen asleep at school: Pernah, history class. Don't blame me blame the subject k. Boring nak mati..
Broken someone’s heart: If only 'he' felt that way. Yes i did
Sat by the phone all night waiting for someone to call: All nite? hmmm once i guess
Saved e-mails: Few
What is your room like: Susah nak describe ni..
What is the last thing you ate: Few slices of bread for breakfast..Soulmate yg on diet not me hihi
Chicken pox: Pernah. Darjah 2..best takyah pi sekolah seminggu
Sore throat: Last month masa majlis reception belah Soulmate
Stitches: So far blom lagi
Broken nose: Nope
Do you believe in love at first sight: Not really..
Like picnics: Suka tp jarang sangat dapat chance pi picnic..Kat mana nak picnic kat Putrajaya ni adoiii
Who was/were…The last person you danced with: i can't differentiate between walking, jumping and dancing :p
Last made you smile: Soulmate ;-)
You last yelled at: ada ke ek?

Today did you…

Kissed anyone: Soulmate :-)
Get sick: Setakat pagi ni blom lg
Talk to an ex: Nope
Miss someone: Miss Soulmate already..
Who do you really hate: You know who you are
Do you like your hand-writing: Of course i do (aku rasa cantik je..pedulik la org ingat tak cantik kan hehe)
Are you a friendly person: With people i know, yes
Do you have any pets: No, i can't commit to them so better not to have any rite?
What are you doing right now: Pikir nak jawab apa utk soalan ni
Can you handle the truth: I hate conflict.
Do you eat healthy: Healthy food are tasteless laaaa..roti canai & teh tarik taste better what kan kan kan?
Do you still have pictures of you & your ex: I cut it into very very tiny pieces the last piece i had.
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: Soulmate or parent (depend on the problem)
Are you loud or quiet most of the time: both. i'm loud with people i know, queit to people i do not know yet
Are you confident: Sometimes

5 things I was doing 10 years ago:-
  • Bergumbira tepuk tangan sama2 Kita manyanyi sambil langkah kanan kiri goyang badan goyang kaki horay horay..form 4 la, honeymoon year what :p
  • Bergumbira tepuk tangan sama2 Kita manyanyi sambil langkah kanan kiri goyang badan goyang kaki horay horay..form 4 la, honeymoon year what :p
  • Bergumbira tepuk tangan sama2 Kita manyanyi sambil langkah kanan kiri goyang badan goyang kaki horay horay..form 4 la, honeymoon year what :p
  • Bergumbira tepuk tangan sama2 Kita manyanyi sambil langkah kanan kiri goyang badan goyang kaki horay horay..form 4 la, honeymoon year what :p
  • Bergumbira tepuk tangan sama2 Kita manyanyi sambil langkah kanan kiri goyang badan goyang kaki horay horay..form 4 la, honeymoon year what :p (dah cukup kan i copy paste hehe..mmg itu je yg i buat pun)

5 things I would do if I were a billionaire:

  • Beli basikal, motosikal, kereta, van, lori, bas, kapal, kapal terbang, umah, umah, umah, umah, tanah, pulau, footbal club (apa lagi ek yg orang kaya beli?)
  • Bagi duit subsidi kat kerajaan supaya minyak boleh turun harga hahaha
  • Buat amal kebajikan la hidup bukan selamanya kan
  • Live a life macam Sultan Brunei, Trump famili, Gates famili, semua famili yg kaya la..
  • Ish bila nak abis ni aku dah malas nak pikir ni sbb blom billionaire lagi
  • 5 of my bad habits:-

  • gigit kuku
  • picit jerawat
  • drive tak pakai kasut (buruknya perangai..)
  • bangun lewat
  • aku buat empat je boleh tak? Banyak sangat rahsia yg perlu didedahkan ni hehe

5 places I’ve lived/living: Sungai Dua, P.Pinang-Sungai Petani, Kedah-Petaling Jaya, Selangor-Seri Kembangan, Selangor-Putrajaya


Siri 2

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu? – Soulmate & Famili
2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?-Kasut
3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?- Dah kawin pun kena jawab ke? Nnt jawapan lain dari tempat yg kami dah buat, Soulmate saya merajuk camne?
4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?- Forever..Ya Allah makbulkan doa kami
5. Adakah anda di lamun cinta?- Sooooooooo much in love
6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?- Kalau saya anggap umah saya restoran boleh ke?
7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?- Comfort Food by Kate Jacobs
8. Apakah nama penuh kamu?- Mawarni Sazali
9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?- abah
10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?- Hmmm
11. Christina atau Britney?- Sapa ni? hehe..
12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?- With the help of washing machine :)
13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?- Semua tempat yg seronok la
14. Pelukan atau ciuman?- Both!
15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.- Susahnya soalan ni :p
16. 5 perkara yang amat saya gilai- Saya blom gila lagi ni :) anyway, saya suka jalan2, duduk umah dgn Soulmate, main2 dgn Nurul, baca blog yg best, tengok tv, tido...banyak plak dlm list ni hehe
17. Perkataan yang sering di ucapkan- satu perkataan ke, dua perkataan ke, tiga perkataan ke...tak tau la
18. Buku yang paling terbaru dibaca.- Comfort Food by Kate Jacobs (baru 12 m/surat la)
19. lagu yang saya boleh dengar berulang kali.- semua lagu saya akan jemu bila saya dah boleh hafal liriknya
20. Perkara yang saya pelajari tahun lalu - Bukan mudah berada dalam dilema bila kita terpaksa memilih antara dua. Berdoa dan berserah padaNya demi kebahagiaan yg dicari.
21.people I tag:- aku tak reti la benda2 nih..

2 comments:

Tulip said...

bagus dgn usaha anda! hehhehe.
wah nama yg cantik skali...cam sesuai sgt-sgt dgn orgnya..MAwarni..cantik lah nama ni..

Mawar said...

Thanks you and my parent as well sbb bagi nama tu.
Nama awk pun cantik, mula2 ingatkan org Penang :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails