28 April, 2009

19 Weeks

Alhamdulillah hari ni dah masuk 19 weeks of my pregnancy. Semalam jumpa dr. fatimah utk monthly checkup. Best sgt tengok baby bergerak2. Dr. fatimah ckp aktifnya baby sampai nak scan pun susah hihi


me at 19 weeks

tak nampak mcm pregnant sangat kan. Semalam dr. fatimah pun ckp saya tak nampak mcm pregnant, dia ckp mesti org lain pun kata saya tak nampak pregnant. Tapi kecik2 pun doc kata baby sihat, placenta ok, amniotic fluid pun cukup, mommy & baby sihat ok la kan. Syukur Alhamdulillah. Next month me & Soulmate plan nak buat detailed scan tp tak decide lagi nak buat kat mana? 2D or 3D/4D? Kalau nak senang buat je kat An-nur since monthly checkup pn buat kat sana kan.

Ohhh sebut pasal checkup ni, saya blom buka buku merah kat klinik kesihatan kerajaan (nama je keje kementerian kesihatan hehe) Niat asal saya amik cuti semalam sbb pagi nak pi checkup kat dr. fatimah, lepas tu nak ke klinik kesihatan plak. Tapi letih menunggu kat An-nur tu trus tak jadik sbbnya kalau klinik kesihatan mesti lagi ramai. Tak sanggup la dalam satu hari nak tunggu berjam2 di dua tempat berbeza untuk tujuan yg sama (walaupun saya & Soulmate sgt suka tengok baby) Next time je la.

Sebelum saya pregnant, tak sangka pulak tengok baby kat monitor ultrasound machine tu sangat2 mengujakan. Best sangat222222!!! Semalam masa doc dah nak abis scan tu saya tanya;

me: doc, agak2 berapa minggu baru boleh tau baby boy ke baby girl?
doc: saya dah tau, saya nampak td. Biasanya kalau parent tak tanya saya takkan ckp apa2
me: oh ya ke? So boy or girl doc?
doc: nak tau ke? it's a ....

:-)

4 comments:

Suzie said...

salam kenal bakal ibu =)...bestnya bila pregnant ye.skrg suka jengah blog bakal ibu instead of bakal pengantin.jemu dowh!..heh..

xeea said...

alahai kecitnyeee perut dia.
tak nampak pegnen pon.

take care :)

Mawar said...

Suzie: saya pun mcm tu, dulu sebelum kawin suka baca blog2 org nak kawin, lepas kawin dah tukar baca blog wifey2, bila dah pregnant ni sya suka baca blog mommy to be plak :-)

xeea: nape sume org ckp camtu??!!! saya slalu tnya Soulmate, saya nampak buncit ataupun pregnant? ;-)

Tulip said...

mawar..boy ke girl tuu? ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails