14 August, 2009

Baby's Hospital Bag is Ready..Yeaay!!

Soulmate outstation semalam, hari ni baru balik. Dah sarat2 pun masih kena tinggal sorang2 k huhu. Tapi Soulmate dah promise yg ni last ;-)

So, since dia takde dan saya pun boring taktau apa nak buat semalam, saya kemas2 barang baby dalam drawer and then prepare hospital bag utk baby skali :-) Ni la rupa drawer yang dibeli khas utk wardrobe baby dan telah dikemas ---->

Drawer 1 isi baju2 yg dah disusun ikut jenis dan jugak mittens and booties


Drawer 2 isi blankets, towels, washcloths, barut. Eh bantal pun tersesat gak hehe


Drawer 3 isi semua toiletries termasuk gak breast pump

Lepas dah kemas2 tu saya prep
are bag utk baby plak ---->

Ni la barang2 yg saya dah sediakan utk hospital bag baby. Lets check k

First outfits - 4 pcs (mommy over k, 1 Long sleeve, 1 short sleeve, 1 romper, 1 sleepsuit)
mittens & booties - 3 sets
hooded blanket -1 pc

hooded towel - 1 pc
washcloth - 3 pcs
barut - 3 pcs

toiletries - 1 set (me & Soulmate pilih nak guna J&J coz kami suka bau dia)
rash cream - 1 tube
minyak telon - 1 bttle (kami pilih nak guna minyak yu yi je)
cotton buds

cotton balls
nappy pin - (saja je bawak hehe)
disposable diaper - 5 pcs

baby wipes - blom letak lagi sbb yg beli aritu besar sangat

Rasanya itu je yg perlu kot kan? ke ada lagi ek yg saya tertinggal..hmmm. Saya tak bawak botol susu langsung. Agak2 perlu ke ek. Tapi takpe, kalau tetiba nak pakai mintak je Soulmate balik umah amik kan.


Mula-mula susun brg atas katil risau gak tak muat beg, bila dah isi nasib baik muat hehe


Tadaaaaa...dah siap! Tinggal nak letak dalam keta je :-)

Tapiiii..mommy punya beg blom ready lagi. Dah siap2kan beg baby semalam rasa malas plak so lain kali plak ek, tengok la esok lusa ke

4 comments:

Tulip said...

diaper bag kita sama laa...hehee..mine kale putih...

hope u sehat & tgcare ;)

Mawar said...

Ya la..beli kat Jusco aritu ada sale. Hubby kita punya citarasa sama kot ;-) Kale lain2 mungkin gender baby kita lain2 gak kan?

fazmila said...

everything is ready nampak...so far ok...just prepare mental and fizikal untuk push ur bb out...gal or boy ni...nanti leh geng ngan bb kiter...semoga selamt..amin..

Mawar said...

InsyaAllah semua dah ready, hopefully la..semoga selamat dan dipermudahkan semuanya kan..risau ni sebenarnya :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails